Hanneke Naterop

Hanneke Naterop schildert figuratief, meestal mensen en een enkele keer landschap of dieren. Ze is voordurend bezig met de vraag hoe de complexiteit van wat ze waarneemt in verf en soms in krijt neer te zetten. De tonen, de beweging, de ruimte de huid de kleur en vooral ook het licht. Hanneke’s werk neemt je mee naar een mysterieuze intieme sfeer waar mensen ritmisch opkomen en verdwijnen in hun omgeving.

Ik ben in mijn portret-schilderen op zoek naar de gelijkenis zoals ik die ervaar en dat gaat niet alleen over de buitenkant. Al schilderend zie ik hoe de persoon naar voren komt en toets dat aan het beeld wat ik heb. De omgeving in het schilderij gebruik ik om het portret nog verder te versterken.

Hanneke Naterop groeide op in Oss en studeerde in 1990 af aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg. Zij werkt in Alphen aan den Rijn als professioneel beeldend kunstenaar en docent model- en portrettekenen en -schilderen. Ze was deelnemer aan het TV-programma Sterren op het Doek van omroep MAX en maakte een portret van André Kuipers.

BEKIJK AFLEVERING

SCHILDER- EN TEKENLESSEN

Voor iedereen die graag tekent en schildert en hier meer uit wil halen. Samen met een groep enthousiaste mede cursisten werk je aan techniek maar vooral aan het stuk wat jij wilt laten zien door middel van jouw tekeningen en schilderijen.

De mens centraal (portret en model)

Deze cursus is bedoeld voor beginners en gevorderden die geïnteresseerd zijn in portret en figuur schilderen. Wat ik aanreik in deze cursus is ten eerste de techniek, hoe zet je de mens geloofwaarding op papier of doek? we zullen oefenen naar foto en naar model. Verschillende technieken komen aan bod. Maar wat minstens zo belangrijk is is de visie van jou en wat jij wil maken. Dit is voor iedereen verschillend en hier heb ik zelf het grootste plezier in. Waar zit de kracht van jou en waar kan ik je helpen om deze kracht naar een hoger niveau te tillen? Is de sfeer van de fijnschilders uit de middeleeuwen iets wat je wil onderzoeken of wil je juist een spannend en dynamisch portret schilderen zoals egon Schiele of van Gogh, of wil je een sfeerbeeld met alleen de sugestie van menselijke vorm zoals Marlene Dumas?

  • Maandag 13.00 – 15.30
  • Maandag 15.45 u tot 18.15 u

Tussen figuratie en abstractie

  • Woensdag van 9.00 u tot – 11.30u

Deze cursus is bedoeld voor beginners en gevorderden die geïnteresseerd zijn om vanuit de waarneembare wereld een eigen vertaling in een tekening of schilderij te maken. Het kan een realistisch beeld zijn waar je op uit komt maar ook een abstract beeld of een mengeling van beiden. We werken met foto’s en soms ook vanuit een herinnering. Waar het om gaat is het maken van een eigenzinnig spannend beeld. Ik reik handvatten aan om een realistisch en of abstract beeld te sturen. Met het opbouwen van het beeld, onderzoek je in deze cursus beeldaspecten zoals vorm, compositie, textuur, kleur en ruimte.. We zullen kijken naar de kunstgeschiedenis en gaan werken met thema’s als landschap en portret en leren richting te geven aan gebruik van verschillende materialen. Wat minstens zo belangrijk is is de visie van jou en wat jij wil maken. Dit is voor iedereen verschillend en hier heb ik zelf het grootste plezier in. Waar zit de kracht van jou en waar kan ik je helpen om deze kracht naar een hoger niveau te tillen?

Voor alle cursussen geldt

  • Duur 30 lessen
  • Tarief 2 x € 245,-
  • Betaling U kunt in twee termijnen betalen

Je bent van harte welkom een een GRATIS PROEFLES te volgen om te ervaren of je hart hier sneller van gaat kloppen. Aanmelden voor cursus 1,2 of 3 doe je door een mail naar jmnaterop@ziggo.nl te sturen. Voor vragen mag je Hanneke ook altijd bellen (06 42 757 729).

NEEM CONTACT OP MET HANNEKE

HANNEKENATEROP.COM